Søk
Close this search box.

Kurs i prosjekteringsledelse

OPV Consulting i samarbeid med SINTEF ønsker velkommen til kurs i prosjekteringsledelse

Prosjekteringsledelse

Kursinnhold:

  • Prosjekteringsledelse fra A til Å
  • Start Smart
  • Kultur
  • Målstyring
  • Strategi
  • Suksessfaktorer grensesnitt og leveranser
  • Tidligfase
  • Usikkerhetsstyring
  • Lean
  • VDC
  • Prosjektoppfølging

Tid og omfang:

1. samling: 2.–4. april
2. samling: 7.–9. mai

To samlinger á 3 dager, kl 9–16 (kl 10–17 på dag 1, i begge samlinger)

Påmeldingsfrist: 10. februar

Sted:
Scandic Sjølyst
Karenslyst Allé 28, 0278 Oslo

Pensum (bøkene er inkludert i kursavgiften):
Bok 1: Prosjekteringsprosesser – verdiskaping, bærekraft og kompleksitet (2024).
Bok 2: Samspillet i byggeprosessen (2019).

Foredragsholdere

Arkitekt Vegard Knotten, Sintef
Professor Geir K. Hansen, Sintef
CEO Kenneth Olafsen, OPV Consulting

Deltakeravgift: 34.000 kr eks. MVA

I prisen er det inkludert: 6 hele dager med kurs/forelesninger, begge pensumbøkene, lunsj alle kursdager og festmiddag nest siste kveld.

Hotelovernattinger og øvrige middager kommer i tillegg.

Målgruppe for kurset:

Arkitekter, entreprenører, ingeniører, byggherre og andre i byggebransjen

Hvorfor kurs i prosjekteringsledelse?

Prosjekteringsledelse er et sammensatt fagfelt som byr på utfordringer både på et teknisk og bygningsmessig plan, samtidig handler de i stor grad om tverrfaglige team, kommunikasjon og skape en felles forståelse for retningen man skal i. 

Dette kurset er for deg som enten trenger faglig påfyll, er nysgjerrig på rollen, ønsker bedre innblikk i hva som skjer i markedet. eller kanskje trenger dokumentasjon på økt faglig kompetanse for å lede krevende utviklings og prosjekteringsprosesser.

Tanken med kurset er å samle folk med ulik erfaring og roller i byggebransjen i den hensikt å skape lærerike diskusjoner på tvers. Temabaserte foredrag vil gå igjen hele kurset, men underbygges med spørsmål, erfaringsdeling, diskusjoner og gruppearbeid hentet fra dagsaktuelle situasjoner.

Bygge- og anleggsbransjen har i den senere tid stått ovenfor store utfordringer

Lavere investeringsvilje, grønn omstilling og teknologiutvikling, samtidig med at bransjen oppleves som konservativ og lite innovativ. 

Bransjen blir utfordret med tanke på bærekraftig utvikling, sirkulærøkonomi og det grønne skiftet.

Implementering av energieffektiviserende løsninger i arkitekturen har gått fra å være noe nytt og spennende til å bli en forventing.

Det er det flere utbyggere både i privat og offentlig sektor som nå ønsker å sertifisere sin bygg, enten det eksempelvis er BREEAM, Svane, Futurebuilt og som et minimum står kravene i TEK17 som et fundament for det hele. Samtidig dukker det opp nye verktøy innenfor AI-universet som skaper en høyere forventing til produktivitet.

Hvordan kan prosjekteringslederen optimalisere alle forventingene i et sammensatt tverrfaglig team?

Alle disse krav og forventninger stiller høye krav til effektive prosesser og entydig kommunikasjon som skal skape en omforent forståelse for hva som skal bygges og på hvilken måte. Det å sette sammen og utvikle gode team er dermed minst like viktig som noen gang før, spesielt når samspill som prosess og arbeidsmetode er blitt en viktig del av prosjektgjennomføringen. Midt opp i dette står prosjekteringslederen, som skal svare opp forventingen til kunden i forhold til bærekraft, verdiskapning, kostnader mm gjennom en styrt utvikling av prosjektet. 

Foredragsholderne

OPV har i samarbeid med SINTEF ved Vegard Knotten og tidligere NTNU professor Geir K. Hansen blitt enige om et samarbeid rundt et kurs i prosjekteringsledelse ettersom kurstilbudet på dette området er svært begrenset. Geir er utdannet arkitekt og har arbeidet med byggeprosesser, eiendomsutvikling og forvaltning. Vegard har en doktorgrad i prosjekteringsledelse og har mer enn 25 års erfaring fra bransjen. Geir og Vegard har holdt kurs i prosjekteringsledelse gjennom NTNU Videre, men dette kurset er nå ikke lenger tilgjengelig. Tanken er å videreføre mye av det gode arbeidet Geir og Vegard har lagt ned over en årrekke, spesielt da fagfeltet prosjekteringsledelse har havnet i skyggen av prosjektledelse.

Praktisk info om kurset i prosjekteringsledelse

Kurset går over 6 dager (3 dager x 2), første samling finner sted i uke 14 (2-4.april), deretter blir det noen uker i mellom for refleksjon og ettertanke før andre samling inntreffer i uke 19 (7-9.mai).

Arrangementene finner sted på Scandic Sjølyst på Skøyen i Oslo. Det er holdt av rom til de som trenger det på hotellet, dette samt middag på kveldene kan legges til i bestillingen, kostnadene for dette kommer i tillegg til påmeldingsavgiften.

Temaer som blir belyst gjennom kurset er eksempelvis: Prosjekteringsledelse fra A til Å, Start Smart, Kultur, Målstyring, strategi, suksessfaktorer grensesnitt og leveranser, tidligfase, usikkerhetsstyring, Lean, VDC, prosjektoppfølging mm.

Mer informasjon om temaene og kursets oppbygging er beskrevet i programmet som blir sendt deltakerne ca 4 uker før kursstart.

Pensum i kurset er to bøker – Disse er inkludert i kursavgiften og deltakerne får disse bøkene til odel og eie.
Bok 1: Prosjekteringsprosesser – verdiskaping, bærekraft og kompleksitet. (2024)
Bok 2: Samspillet i byggeprosessen. (2019)

Det stilles krav om minimum 2 år relevant erfaring, dette for å sikre en grunnleggende forståelse.
Samlingene er obligatorisk hvis man skal kunne på godkjent kursbevis.

Kurspåmelding

Kontakt oss

Kenneth Olafsen

Daglig leder